Hashtag Jameson

By November 29, 2012Nieuwe Media, Social Media

Niet voor het eerst deze week werd mijn NRC Next niet bezorgd (!) en werd ik gedwongen om op het station aangekomen de Spits aan te pakken van een overijverige ‘gratisochtendbladenuitdeelster’. Gelukkig maar, want in de Spits kwam ik dit artikel tegen: Hashtag, kom je eten?

Blijkbaar zijn er in Engeland twee geliefden die zo verslaafd zijn aan Twitter dat ze een eerbetoon brengen aan dit 144 karakter platform door hun pasgeboren dochter Hashtag te noemen. Hashtag Jameson. Het kan – zoals ook in het artikel genoemd – ook een Hoax zijn van het heerlijk merkJameson, maar laten we daar niet vanuit gaan. Maakt het moment leuker. En vooral grappiger.

Het gebeurt vaker dat namen worden gebaseerd op social media, zoals het Egyptische meisje dat “Facebook” Jamal Ibrahim heet (Techcrunch). Toch lijkt me dit meer iets wat je in een dronken bui doet (dankzij de Jameson waarschijnlijk) dan dat het een weloverwogen beslissing is. Ook lastig wordt het straks als ook Twitter naar de beurs gaat en hard faalt (sorry mevrouw Jamal Ibrahim) en een nieuw social platform de kop op steekt. Of als Hashtag straks toch meer van Pinterest blijkt te houden. Dat is voor vrouwen. Hashtag is voor mannen.

dortland

Author dortland

More posts by dortland