Internet: De primaire levensbehoefte

By May 29, 2012Nieuwe Media

Voor alle mensen die beweren dat elementen als lucht, voeding en slaap de eerste levensbehoeftes zijn, leven in een oude wereld (ik hebt het ook tegen jou, meneer Maslow). De wereld voor het internet. Althans, dat is mijn mening. Ik heb de afgelopen maanden geleefd aan die andere kant van de tijdslijn. Als een Mickael J. Fox heb ik gereisd door de tijd en ben ik nu weer back in the future. Ik heb geleefd zonder Internet.

Nu kan ik je vertellen dat het een bijzondere gewaarwordingen was voor Laurens. In het begin zat ik gedesillusioneerd op de bank voor me uit te staren. Toen het besef tot me doorgedrongen was dat de wereld toch echt niet stil stond zonder internet. Het was moeilijk te geloven, maar het besef kwam echt.

Als een bezige bij begon ik dingen te doen die vriend en vijand verbaasde. Ik begon het huis op te ruimen, ging de planten water te geven, heb me zelfs ingeschreven bij een sportschool (!) en de stapels lege pizza dozen hebben zich ingewisseld voor vieze vaat waar daadwerkelijk mee gekookt is (met groenten, alles). Nu sinds een dag zit mijn tijd in de afkickkliniek die mijn huis heet er op. Op dinsdag 29 mei om 14:00 uur begon het rode lampje op KPN box groen te knipperen. Het was als het moment dat Neil Armstrong de Amerikaanse vlag op de maan plantte en zijn duim in de lucht stak. Het was goed.

Nu moet ik zeggen dat ik heus wel wat geleerd heb in mijn afkick periode. Internet is misschien toch niet even belangrijk als water, brood en lucht, en er is offline ook echt een wereld waar zich vanalles afspeelt. Daar is het nog best leuk eigenlijk. Desondanks voelt mijn huis nu toch echt pas als thuis.

Hierarchy of Needs

dortland

Author dortland

More posts by dortland