iPhone vs. Ladyphone

By September 20, 2011Nieuwe Media

Vandaag ben ik voor een moeilijke keuze komen te staan. Na twee lange jaren verslaafd te zijn geweest aan mijn iPhone 3GS vond ik het tijd om T-Mobile gedag te zeggen en voor een sim-only abonnement te gaan bij Telfort. Want ja: “Mijn iPhone kan heus nog wel een jaartje mee!” Nog geen week na de overgang van T-Mobile naar Telfort gebeurt het dan toch. Mijn iPhone heeft het begeven. Nou ja. De speakers hebben het begeven. Dit is toch niet zo erg zou je denken? Nou.. Dit brengt mij op de volgende vraag. Wat is tegenwoordig de meest belangrijke functie van de Telefoon??

Whatsapp for life

Een paar weken terug schreef Renske in de NRC Next een leuke columnover het feit dat je er zonder Whatsapp (een soort gratis sms dienst via Internet, waarbij je ook kunt beppen in de zogenaamde groepen) toch echt niet meer bijhoort en van alles mist. Nou ben ik niet alleen verslaafd aan Whatsapp (ik stuur ongeveer 500 berichten per dag uit), maar ook aan Twitter, Facebook, Mail, Foursquare.. Tjah, zo kan ik nog wel even doorgaan. Dit kan ik allemaal blijven doen. Behalve bellen. Toch ergens de reden waarom de telefoon in eerste instantie is uitgevonden.

Ladyphone

Maar goed. Ik moet toch gebeld kunnen worden voor werk gerelateerde zaken of voor belangrijke sociale happenings waar we toch echt even met elkaar over moeten praten. Dus dan maar op zoek naar een alternatief. Tot mijn grote opluchting had goede vriendin L. nog een Ladyphone liggen die ik wel mag gebruiken in de tussentijd. Zo gezegd, zo gedaan. Ik op pad met mijn Ladyphone. Huppelend met mijn roos-paarse uitklapbare telefoontje. En wat denk je? Ik word geen enkele keer gebeld. Ondertussen heb ik wel om de vijf minuten de verleiding moeten weerstaan om een ‘whatsappje’ te sturen, mijn mail te checken of mijn Facebook status te updaten. Ik kan wel mijn BMI uitrekenen met dit machtige apparaat, maar mijn mail checken? Ho maar!

Nu heb ik maar weer mijn iPhone in gebruik genomen. Als ik moet bellen stop ik de SIM kaart wel in de Ladyphone. Ik ben er namelijk nog niet uit wat nou de belangrijkste functie van een telefoon is. Heb ergens het idee dat het in ieder geval niet het bellen is.

dortland

Author dortland

More posts by dortland