Volkswagen Polo: Levensgevaarlijk!

By January 9, 2011Merken

Dat springen door brandende hoepels, met je ogen dicht een snelweg oversteken of het worstelen met een krokodil levensgevaarlijk is, daar was ik me wel van bewust. Maar ik had geen idee dat het rijden in een Volkswagen Polo Blue Motion (nog wel de auto van het jaar van 2010!!) ook de nodige risico’s met zich meebrengt. Dat was toch wel even slikken.

Nadat mijn moeders dit op het oog onschuldige boodschappenwagentje (oké dat is het niet, je kunt er ook mee de snelweg op om bijvoorbeeld naar Heerhugowaard te rijden als je daar toevallig familie hebt zitten, zou niet weten wat je er anders te zoeken hebt) had aangeschaft hebben we besloten eens een blik te werpen in de handleiding van de Polo. Tot onze schrik zagen we dat het rijden in deze wagen LEVENSGEVAARLIJK is. Op elke pagina staan minstens 2 waarschuwingen. Situaties die kunnen leiden tot ongevallen en ernstige verwondingen! Hier volgen een aantal waarschuwingen (het is een selectie van de eerste 50 van de 320 pagina’s, anders ben je nog wel een week aan het lezen):

Het negeren van brandende waarschuwingslampjes en tekstmeldingen kan tot stilvallen van de wagen in het verkeer, ongevallen en ernstige verwondingen leiden.
DUS: Nooit brandende lampjes en tekstmeldingen negeren.

Als de bestuurder wordt afgeleid kunnen ongevallen en verwondingen worden veroorzaakt. Nooit tijdens het rijden de knoppen in het instrumentenpaneel bedienen.

Voordat u wegrijdt

Rijden onder invloed van alcohol, drugs, medicamenten en andere verdovende middelen kan zware ongevallen en dodelijke verwondingen tot gevolg hebben.

Altijd de verkeersregels en snelheidsbeperkingen in acht nemen en anticiperend rijden. Een juiste inschatting van de rijsituatie kan het verschil maken tussen het veilig bereiken van de reisbestemming en een ongeval met zware verwondingen.

Technische gegevens

Het negeren of overschrijden van de aangegeven waarden voor de gewichten, belading, afmetingen en de maximale snelheid kan ongevallen en zware verwondingen tot gevolg hebben.

Open en dicht

Onoplettend gebruik van de sleutel of gebruik zonder toezicht kan ongevallen en zware verwondingen tot gevolg hebben.

Onjuist gebruik van de centrale vergrendeling kan zware verwondingen tot gevolg hebben.

Onoplettend gebruik van de safebeveiliging of gebruik zonder toezicht kan ongevallen en zware verwondingen tot gevolg hebben.

Een niet goed gesloten portier kan tijdens het rijden plotseling opengaan en zware verwondingen tot gevolg hebben.

Denk alsjeblieft na..

Ik denk dat je hiermee wel een idee hebt van de gevaren die komen kijken bij het besturen van de Volkswagen Polo. Dus denk alsjeblieft na alvorens het aanschaffen van deze auto. Ben jij echt die waaghals? Durf je het aan? Zegt het alsjelieft voort. We kunnen het ons niet permitteren dat ons wegenstelsel verandert in een parcours waar menig stuntman voor terugdeinst.

dortland

Author dortland

More posts by dortland