Zijn jullie social media moe?

By August 25, 2011Social Media

Terwijl ik aan aan het werk ben bij Fitzroy krijg ik een artikel doorgestuurd wat Danny Oosterveer heeft geschreven op Marketingfacts. We worden moe van social media. Mensen gebruiken hun favoriete social media minder dan ze voorheen deden. Is dit zo? Worden we social media moe?

Als ik naar mezelf kijk, ben ik net een klein kind. Altijd gefascineerd door nieuwe dingen. Maar zoals ik vroeger al deed met mijn speelgoed, doe ik dat nu met onder andere social media. Zie wat nieuws, moet het hebben. Gebruik het een week en dan blijft het in de hoek van mijn kamer liggen. Of in de hoek van mijn iPhone in dit geval. En dan kwam ik na een lange tijd weer ergens een vergeten stuk speelgoed tegen en dan was het weer alsof ik het voor het eerst vast had.

Foursquare is voor mij persoonlijk zo’n voorbeeld. Super tof concept. Heb het even heel fanatiek gedaan. Ik was was in mijn gloriedagen Mayor van misschien wel 10 venues, maar toen is het in de vergetelheid geraakt. Toen ik een paar weken terug een weekendje in het Stay Okay Hostel in Maastricht verbleef en enkele vrienden fanatiek begonnen in te checken op elke toilet pot die ze tegenkwamen, ben ik ook weer aangestoken. Heb de app maar weer geïnstalleerd (had hem eigenlijk nog, maar dit klinkt dramatischer) en ben vrolijk mee gaan doen. En nu, als ik ‘s avonds na een lange dag op bed lig, denk ik bij mezelf: shit.. ik ben vergeten in te checken op station Amersfoort tijdens het overstappen.

Maar het is trouwens niet gek dat we social media steeds minder gaan gebruiken. Er is altijd wel ergens een nieuw initiatief waar massaal achteraan gehobbeld wordt. Van Hyves, naar Facebook en door naar Google+. Gaat het steeds lastiger worden om met een nieuw platform de kritieke massa te bereiken? Zijn we het inderdaad beu om van platform naar platform te hollen en wanneer we daar hijgend aan zijn gekomen tot de conclusie komen dat de eerst aangekomen al weer lang en breed met de noorderzon vertrokken zijn? Of ga je juist weer graag door nadat de heftigheid eruit is, na de verliefdheid in het begin, en ben je weer toe aan wat anders?

Ach ik weet het niet. Maar ik vraag me wel af hoe jullie erover denken.

dortland

Author dortland

More posts by dortland