10 redenen waarom je geen Twitter volgers hebt

By April 9, 2014Social Media

Je doet zo je best. Je volgt alle interessante mensen die er echt toe doen. Je tweet er lustig op los, maar toch blijft dat volgersaantal zo teleurstellend laag. Dat heeft een reden. Misschien zelfs 10. Hieronder vind je 10 redenen waarom je geen Twitter volgers hebt.

1. Je bent een ‘social media expert’

Je doet iets in de marketing. En je zit op social media. Dat maakt je nog geen social media expert! Als je een kwartje zou krijgen voor elke social media expert die je tegenkomt online zou je een mooi pensioen opbouwen.

2. Je bent een ei

Het mooie is dat wanneer je vergeet je profielfoto in te stellen, je profiel voorzien wordt van de standaard image: het ei. En net zoals in het echte leven, wees jezelf. Wees geen ei. Doe je dat niet? Dan ben je een ei. Ei.

3. Je bent aanvoerder van Team Followback

Het is een beetje alsof je buiten gaat staan en roept: wie wil mijn vriendje zijn? Het komt nogal wanhopig over. Je doet alles voor een follower. Je volgt iedereen terug. Zonder uitzondering. Dude.

4. Je volgers-volgend ratio is buitenproportioneel

Je hebt een handjevol volgers. Maar je volgt er zelf honderden. Misschien wel duizenden. Dat komt niet heel sterk over. Zelfs een beetje spammy. Houd de verhoudingen in de gaten.

5. Je schrijft je bio in derde persoon

‚Hij is 23 lentes jong, energiek, nieuwsgierig en staat positief in het leven.’ Serieus, kappen. Je bent de Hertog van Sint Michielsgestel niet. Maak er dan gelijk Koninklijk meervoud van.

6. Je tweet te veel

Het mooie van social media is, is dat we de gedragscodes uit het echte leven terug gaan zien. En net zoals in het echte leven kan het wat irritatie oproepen als je teveel praat. De timeline van je volgers wordt dan helemaal vol gespammed. Beter houd je even je mond.

7. Je schept op

Niemand houdt ervan als je jezelf iets te hoog hebt zitten. Retweets waarin iemand je een compliment geeft kun je dan ook beter achterwege laten. Ik snap het, het is fijn om complimentjes te krijgen, maar steek hem gewoon in je zak. En ga verder met je leven.

8. Je tweets worden automatisch samengesteld

Kijk zo nu en dan een automatisch tweetje hier een daar, daar kom je nog wel mee weg. Maar zorg er alsjeblieft voor dat niet de helft van je tweets afkomstig is van robots (denk aan de automatisch gegenereerde Paper.li newspapers).

9. Je verkoopt iets

Dat er nu eenmaal mensen zijn die iets verkopen, daar kunnen we niet omheen. Zo zit de wereld nu eenmaal in elkaar. Maar maak je van je bio één grote sales pitch? En zijn je laatste tweets duidelijk een hard sell momentje? Kijk er dan niet vreemd van op dat je potentiële volgers een marketeertje verder kijken.

10. Je stuurt DM spam

Heerlijk zo’n DM bericht: “Hi! Wat leuk dat je ons volgt. Volg ons nu ook op Facebook, YouTube, Google Plus, Pinterest en de Kabelkrant.” Niks is vervelender dan gestalkt te worden met Direct Messages wanneer je iemand bent gaan volgen.

Wat meer diepgang? Check dan het originele artikel op Mashable.

dortland

Author dortland

More posts by dortland