Twitter voor dieven

Leuk! Laat constant weten wat je aan het doen bent! Zit je op het toilet? Vertel eens hij ie eruit ziet! Is je eten aangebrand? Foto! Kettingbotsing? Laat het snel weten, straks is het NOS Journaal je voor! Wat is Twitter toch leuk. Daar denkt het echtpaar Hyman uit Amerika inmiddels iets ander over. Ze Twitterden er lustig op los. “We gaan over een week op vakantie!”. “Al lekker aan het inpakken!”. Suprise suprise, toen het echtpaar terugkwam van vakantie was het hele huis leeggeroofd.

Dit komt uit een artikel van Bright.nl en ik vond het een mooi aanknopingspunt om het eens te hebben over je identiteit op Internet en het nut van Twitter. Nu moet ik bekennen dat ik een tijd geleden al ben geïnfecteerd met het Twitter-virus, maar juist daarom ben ik meer en meer na gaan denken over wie ik volg en wat ik ‘Tweet’. Waar het begon met berichten als “Goh ben moe, laat ik maar eens gaan slapen” en “DWDD kijken ☺”, ben ik toch op een punt gekomen dat ik wat meer van waarde wil zijn voor mijn ‘folowers’. Daarom probeer ik steeds meer nuttige informatie te delen wat ik tegenkom op Internet.

Twitter kun je wel degelijk op een goede manier inzetten en ervoor zorgen dat jouw bijdrage een toegevoegde waarde is voor je followers. Op Frankwatching.com worden een aantal tips gegeven, waar ik me uitstekend in kan vinden:

 

  • Maak veel reclame voor jezelf, zorg dat veel mensen je volgen
  • Plaats een foto bij je account
  • Zorg dat je eigen naam zichtbaar is, geen nickname
  • Gebruik unieke feeds
  • Gebruik tools

 

De complete lijst met do’s en don’ts is hier te vinden.

Bron: http://www.bright.nl/twitter-gebruikt-door-dieven

dortland

Author dortland

More posts by dortland